keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Nopeaa herkkuhetkeen: Bataattitikut

 
Maistuvaa ja ravitsevaa. Voiko ne sopia samaan pakettiin? Bataattiranskalaisten kohdalla voi sanoa, että KYLLÄ! Nämä sopivat täydellisesti pikaiseksi välipalaksi tai tuhdimman ruuan lisukkeiksi.

Kuori bataatti, leikkaa siitä saman kokoisia tikkuja. Laita tikut astiaan. Lorauta sekaan pari korkillista öljyä + ripottele sekaan mausteita makusi mukaan. Bataatti on makean maistuvaa ilman mausteitakin, mutta laita sekaan ainakin pikkiriikkinen suolaa. Paista tikut leivinpaperin päällä uunissa parisenkymmentä minuuttia uunista riippuen. Asteita noin 225.




Bataatissa on muuten mukavasti ravintokuitua, vitamiineistä C:tä ja A:ta ja B6:tta sekä beetakaroteenia. Ei siis mikään turha paketti. Harmi vain, että bataatti on aina tuontitavaraa.

Omat bataattitikkuni nautin kreikkalaisen salaatin kera. Nam!


Ei kommentteja: